preskoči na sadržaj

Osnovna škola Otona Ivekovića Zagreb

 > Vijesti
Održavanje nastave od 8. studenog 2021. godine

Poštovani roditelji i učenici,

Obavještavamo vas da će se od ponedjeljka, 8. studenoga 2021. godine, nastava za sve učenike naše škole organizirati u školi (model A) prema postojećem rasporedu.

Vidimo se!


Održavanje nastave 4. 11. - 5. 11. 2021.

Poštovani roditelji i učenici,

obavještavamo vas da će se nastava u vremenu od 4. do 5. studenog 2021. za učenike od 1. do 8. razreda organizirati prema modelu C, odnosno na daljinu, prema postojećem rasporedu.


 

Pjevaj, sviraj, pleši

više


 

Dan kravate

više


 

ErasmusDays 2021

više


 

Europska oznaka kvalitete za eTwinning projekt 18. smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba.

više


 

Europski dan jezika

više


Prvi dan nastave - obavijest za učenike i roditelje

Obavijest za učenike i roditelje

Nastava u školskoj godini 2021./2022. počinje u ponedjeljak, 6. rujna 2021., po sljedećem rasporedu:

1.a razred – 16:00 sati

1.b razred – 16:30 sati

1.c razred – 17:00 sati

2.a i 2.c razred  - 8:00 sati

2.b razred – 13:15 sati

3.a, 3.b, 3.c, 5.a, 5.b, 5.c,7.a, 7.b, i 7.c – u 8:00 sati

4.a, 4.b, 6.a, 6.b, 6.c, 8.a i 8.b – 13:15 sati

Učenici 1. razreda u školu dolaze s roditeljima te će preuzeti potrebne udžbenike.

Za učenike 2.a i 2.c razreda od prvog dana je organiziran produženi boravak.

Učenici svih ostalih razreda prvi dan imat će 3 školska sata. Zbog preuzimanja udžbenika potrebno je u školu donijeti školske torbe.

Učenicima želimo sretan početak i uspješnu školsku godinu.


Upisi u produženi boravak

Obavještavaju se roditelji učenika prvih (1.) razreda šk. godine 2021./2022., koji žele upisati dijete u program produženog boravka, da od srijede, 1. 9. 2021., do petka, 3. 9. 2021. godine, u vremenu od 09-13 sati dođu u tajništvo škole i predaju 2 primjerka potpisanog ugovora o ostvarivanju programa produženog boravka i eventualnu dokumentaciju kojom dokazuju ostvarivanje olakšica (obavijest u privitku). Ukoliko ne ostvarujete olakšice, nije potrebna nikakva druga dokumentacija.

Ugovor se nalazi u privitku. Molim da roditelji/staratelji u 2 primjerka ispišu i popune ugovor. Ukoliko nemate mogućnosti ispisa ugovora, prazni primjerci ugovora nalaziti će se na ulazu u školu. Dio o cijeni ostavite prazno, to će se popuniti u tajništvu prilikom predaje ugovora.

Molimo da prilikom dolaska nosite masku za lice te dezinficirate ruke na ulazu u školu.

Nakon početka nastave biti ćete obaviješteni o potpisivanju ugovora o korištenju školske prehrane.

Sve ostale informacije, koje se tiču početka nastave, bit će objavljene na našoj web stranici.


Tribina na temu „Zamke novih tehnologija – elektroničko nasilje“

Pozivamo roditelje na tribinu na temu „Zamke novih tehnologija – elektroničko nasilje“.

Detaljne informacije pronađite na samom letku.
 
 

"Odmorko na Sljemenu"

Poštovani,

 Školski sportski savez Grada Zagreba organizira program "Odmorko na Sljemenu" za učenike osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba.
 Program je organiziran subotama od 22. svibnja do 12. lipnja (4 izleta). 
 Maksimalan broj učenika po jednom izletu je 30 te su za svaki izlet potrebne prethodne prijave preko mrežne stranice Saveza.

Priloženi dokumenti:
2021-ODMORKO NA SLJEMENU.pdf


 

18. smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba

više


Film 'Just because...' na festivalima po svijetu, Erasmus+ projekt Swot Scouts

više


Virtualna mobilnost u Brindisi, Erasmus+ projekt Swot Scouts

više

Priloženi dokumenti:
Prezentacija c4 sjednica UV.pptx.pdf


2021. - GODINA ČITANJA

Ova  godina proglašena  je  Godinom  čitanja u Hrvatskoj tijekom koje će se promovirati kultura čitanja uz slogan 'Čitajmo da ne ostanemo bez riječi'.

Nacionalna strategija poticanja čitanja ima  za cilj razvijati  kulturu čitanja i čitalačku pismenost, uključiti sve slojeve društva u čitanje sa zadovoljstvom, razumijevanjem i kritičkim promišljanjem te povećati  dostupnost knjiga i raznovrsnih čitalačkih materijala.

Predviđeno je da se tijekom Godine čitanja kontinuirano održavaju aktivnosti i manifestacije koje će pridonijeti uključivanju što većeg broja sudionika u promociju knjiga i čitanja.

U našoj školi učenici su upoznati sa značajem Godine čitanja i već su nastali mnogi učenički radovi: plakati o pročitanim djelima, ilustriracije korica najdraže knjige,  priče o vratima prezentirane na originalan način i stripovi o ciklusu djela Kronike iz Narnije po elementima fabule.

Učenički radovi izloženi su u glavnom hodniku naše škole i prostoru školske knjižnice. 

Godinu čitanja obilježiti ćemo i nizom drugih manifestacija pa ćemo i dalje izlagati učeničke likovne i literarne radove  na temu.


Organizacija nastave od 19. do 23. travnja 2021.

Poštovani roditelji i učenici,

Obavještavamo vas da će se od ponedjeljka, 19. travnja 2021. godine, nastava za sve učenike naše škole organizirati u školi (model A) prema postojećem rasporedu.

Vidimo se!

 


DAN ŠKOLE, 16. travnja 2021. godine

DAN ŠKOLE

 

Ove godine slavimo 52 godine rada naše škole koja je dobila ime po velikom hrvatskom slikaru Otonu Ivekoviću.

 

Oton Iveković je rođen u Klanjcu 17. travnja 1869. godine  kao četvrto dijete od oca Aleksandra, sudskog službenika i zemljoposjednika i majke Rosalie (Ruže) rođene Hrbud.

Poznato je da je već u klanječkoj pučkoj školi crtao po školskoj tablici i to upravo ono što će obilježiti cijeli njegov slikarski opus, a to su likovi i događaji iz hrvatske povijesti.

Oton Iveković teško se probijao kroz život. Zbog sudjelovanja u narodnim nemirima 1883. g. otac Otona Ivekovića gubi činovničku službu i završava u zatvoru. Tako mladi Oton  ostaje bez očeve materijalne potpore.

Školovao se najprije u Zagrebu gdje uči osnove crtanja, potom na bečkoj i minhenskoj akademiji koju pohađa na nagovor i uz novčanu pomoć Izidora Kršnjavog. Nakon završene specijalizacije u Karlsruheu vraća se u Zagreb gdje je prvotno imenovan nastavnikom slikanja u Realnoj gimnaziji, a već sljedeće godine postaje nastavnikom slikanja u Obrtnoj školi u kojoj će predavati sve do umirovljenja.

Kao slikar često je dolazio u sukob s profesorima na Akademiji zbog svojih upornih  nastojanja da slika kompozicije na temu Zrinskih i Frankopana i hrvatske povijesti.

Osim slikarstvom, Iveković se bavio ilustriranjem, djelovao je kao scenograf, kostimograf, urednik časopisa i ratni izvjestitelj, organizirao je izložbe i bavio se publicistikom. Za sobom je ostavio bogat stvaralački opus koji se odlikuje širokom lepezom tema, donoseći tako prikaze pejzaža, portreta, genre scena, prizora iz vojničkog života, sakralnih kompozicija te povijesnih prikaza po kojima je ujedno i najpoznatiji.

4. srpnja 1939. umire od srčane kapi. Pokopan je na klanječkom groblju.

Oton Iveković jedan je od glavni pokretača likovnog života svoga vremena. Njegove su slike putem oleografija prodrle u najšire slojeve stanovništva i nastanile se gotovo u svakom domu. U svijesti hrvatskog naroda ostale  su simbol domoljubnog slikarstva.

Za svoga života nije doživio nijednu retrospektivnu izložbu. Tek je 1996. g. nastojanjima Snježane Pintarić upriličena retrospektiva prigodom koje je kazala kako je iza sebe ostavio slike kojima će likovni kritičari moći štošta prigovoriti, ali one su tople i iskrene, nama drage jer su dio nas i naše kulturne povijesti.

Uvijek ćemo ga se sjećati najviše zbog njegovih povijesnih tema. Njegova su djela vrhunac i kraj povijesnog slikarstva. Iveković je taj dio svoga rada smatrao svojom osobnom, najozbiljnijom i najvažnijom zadaćom.

Od Otona Ivekovića učimo upornost i dosljednost. Njegujemo ljubav prema domovini i njezinoj prošlosti,  ljubav prema slikarstvu te kako biti i ostati svoj. Sam Oton Iveković je rekao: „Ah, osjećati, da, osjećati zemlju ovu koja te hrani. To bi trebao biti prvi zakon svake umjetnosti!“

Priloženi dokumenti:
Himna OS Otona Ivekovica.pdf


Organizacija nastave u vremenu od 12. do 16. travnja 2021.

Poštovani roditelji i učenici,

obavještavamo vas da će se u vremenu od 12. do 16. travnja 2021. nastava za učenike od 1. do 4. razreda organizirati prema modelu A, odnosno u školi, dok će se nastava za učenike od 5. do 8. razreda organizirati prema modelu C, odnosno na daljinu.

Priloženi dokumenti:
Obavijest GUO.pdf


 

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele vam učenici i djelatnici Osnovne škole Otona Ivekovića!

 


Upisi u 1. razred

OBAVIJEST O UPISU U 1. RAZRED

 U 1. razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2021. godine navršavaju 6 godina života (zaključno na dan 31. ožujka 2021. godine).

Prije upisa u I. razred, roditelj/skrbnik obvezan je dogovoriti termin pregleda za dijete u ambulanti nadležnog školskog liječnika radi utvrđivanja njegovog psihofizičkog stanja, a potom i u osnovnoj školi koju će dijete pohađati prema upisnom području.

Za dijete koje nije školski obveznik, a koje će tijekom 2021. godine navršiti šest godina života, roditelj/ skrbnik može u područnom uredu gradske uprave, sukladno djetetovoj prijavi prebivališta/boravišta, podnijeti zahtjev za prijevremeni upis u I. razred najkasnije do 31. ožujka 2021. godine.

U slučaju da dijete iz opravdanih razloga ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja do 4. lipnja 2021. godine, roditelj/skrbnik dužan je najkasnije do 30. svibnja 2021. godine o tome obavijestiti stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području te s njim dogovoriti drugo vrijeme pregleda.

Molimo roditelje da putem aplikacije Terminko upišu termin za pregled u školskoj ambulanti.

Služba za školsku i adolescentnu medicinu

Črnomerec-Prilaz baruna  Filipovića 11,

 tel. 3707-029

Ljiljana Tirić Čihoratić, dr. med.,

spec. školske medicine          

parni              18,30-19,30

neparni          13,00-14,00

Napomena: narudžbe su omogućene i putem aplikacije  Terminko.hr

 

Za dogovaranje termina testiranja kod stručne službe (pedagog i socijalni pedagog) u školi molim vas nazovite tel. 3860-696.

 

Upisno područje OŠ Otona Ivekovića čine ulice:

Bitoljska ul., Bebrinečki put, Branjevinski put, Bunjevačka ul., Celjska ul., Cirkovci, Čepelovački odvojak, Čepelovački put, Čepinski odvojak, Čepinski put, Čepinski put I. odvojak, Črnomeljski odvojak, Črnomeljski put, Dravogradski put, Gorjakovski put, Granična, Granični odvojak, Gupčeva ul., Hajdinečki put, Imbrijevički put, Kopačevski put, Kudeljarski put, Latinovački put, Lepavinski put, Lermanova ul., Lipički put, Logatečki put, Majurečki put, Mariborska ul., Medarska ul., Mestinjski put, Motajički put, Odvojak Kopačevskog puta, Ohridska ul., Oranički odvojak, I. Oranički odvojak, Ormoški put, Ozaljski put, Peteranečki put, Poljačka ul., Poljački odvojak, I. Poljski put, II. Poljski put, Prespanska ul., Radgonska ul., Rašenički put, Sokolska ul. - neparni od 43 do kraja i parni od 30 do kraja, Stružečki put, Svačićeva ul., Šmarjetski put, Šumećanski put, Tivatska ul., Ul. braće Seljana, Ul. Joze Martinovića, Ul. M. Babića, Ul. M. Goričkoga, Ul. S. Pasanca,  Viljevski put, Vintgarski put, Vitoroški put, Vladislavski put, Zagrebačka cesta - parni od 64A do 198.


 

Poštovani roditelji i učenici,

Obavještavamo vas da će se od ponedjeljka, 01. veljače 2021. godine, nastava za sve učenike naše škole organizirati u školi prema postojećem rasporedu.

Vidimo se!

 

malo ugođaja iz škole

 


“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID”

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” projekt je Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

U privitku pogledate letak i brošure.
 
 
 

 

Poštovani roditelji/staratelji,

Naša škola nije pretrpjela veća oštećenja nakon zadnjih potresa i sigurna je za održavanje nastave. Detaljno je pregledana od strane statičara. Školi će biti dostavljeno izvješće o stanju škole. Preliminarna mišljenja su da nastale štete ne ukazuju na probleme vezane uz konstrukciju škole. Budimo odgovorni, pazimo na sebe i druge. Posebno je važno da mirno slijedite upute učitelja i ponašate se onako kako ćemo vježbati.

U privitku Protokol za postupanje u slučaju potresa i brošure.

 

 


 

Dragi roditelji, draga djeco,

hvala što ste se danas tako brzo odazvali našem pozivu!

Pomoć za postradale od potresa prikupljat će se i sutra, 30. prosinca, od 8 do 18 sati. Sve prikupljeno ćemo proslijediti Crvenom križu.

I ovaj put ste pokazali veliko srce!


 

Dragi učenici , poštovani roditelji i djelatnici OŠ Otona Ivekovića

Završava još jedno polugodište, drugačije od svih dosadašnjih. Sretni smo što smo u situaciji u kojoj smo se našli ipak uspjeli završiti polugodište u školi. Bez Vaše pomoći to ne bi bilo moguće.

Zahvaljujem svima za svaki doprinos, za trud i disciplinu koja nam je bila važna i potrebna.

Također zahvaljujem svim roditeljima i djelatnicima škole što su se uključili u humanitarnu akciju i u kratko vrijeme prikupili veliku količinu namirnica za one kojima je to najpotrebnije. Fotografije možete pogledati na stranicama Udruge Dobra volja.

Svima želim sretan Božić i bolju nadolazeću godinu!

Neka vam srca zagriju i ovi kratki prizori iz predvorja naše škole.

 

Svim Erazmusovcima i onima koji će to tek postati sve najbolje želi školska Erasmus+ grupa smiley


Naš animirani film "Just because...", nastao na radionici u FKVKZ-u, Zaprešić, u okviru Erasmus+ projekta Swot Scouts, odabran je u ovogodišnjoj selekciji Festivala prava djece. Devet osnovnoškolskih i šest srednjoškolskih filmova ove će godine biti dio programa i moći će se pogledati na stranici Festivala.

Odabrani filmovi djece i mladih za 12. Festival prava djece

Festival prava djece

Film je i na online programu Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u petak, 5.10.2020.


Europski dan jezika, 26. rujna

Fewthings4EDL

Obilježavanje Europskog dana jezika je već postalo naša tradicija. Aktivnosti često povezujemo s našim Erasmus+ i eTwinning projektima. Cilj nam je razvijati motivaciju za učenje jezika i pozitivan odnos prema kulturnoj raznolikosti Europe.

U proteklom tjednu imali smo niz aktivnosti povodom ovog dana.

Peti i šesti razredi su na satovima Likovne kulture dizajnirali majice EDL-a.

Šesti c razred se bavio porijeklom našeg jezika i učio glagoljicu. Učenici su oslikali inicijale svojih imena na ovom starom hrvatskom pismu.

Sedmi b razred je naučio pjevati češku pjesmu Škoda lásky.

Dvije učenice šestog razreda podijelile su s nama kuharski recept na njemačkom.

Ako se želite zabaviti s nama učeći pozdrave na raznim europskim jezicima, izradili smo igru SayBok.

Za naš događaj možete glasati na Fewthings4EDL!!!!

 

Organizacijia: Barbara Bošnjak, Vlasta Kovačević Herzog, Ivana Jurić Mijatović Jurić i Petra Mišković Milavec.


 

DODATNE UPUTE UČENICIMA I RODITELJIMA

 - Dolaziti u školu treba u točno određeno vrijeme i čekati na označenom mjestu za svoj razred.

- Obavezno je svakodnevno mjerenje temperature kod kuće i zapisivanje iste u informativku učenika.

- Od prvog dana je obavezno nošenje papuča.

- Nošenje zaštitnih maski je obavezno za učenike predmetne nastave. Svaki učenik u školi će dobiti dvije zaštitne maske.

- Učenici će boraviti u jednoj učionici, odmori nisu predviđeni za boravak na hodnicima, a odlazak na WC bit će u dogovoru s učiteljima.

- Nakon završetka nastave nema zadržavanja ispred škole.

- Sve upute roditelji mogu dobiti preko svojih razrednika i putem telefona. U slučaju potrebe najaviti dolazak u školu uz nošenje zaštitne maske.

- Molim učenike i roditelje da se strogo pridržavaju epidemioloških uputa. Ni pod kojim uvjetom bolesno dijete ne šaljite u školu. Ako postoji i najmanja sumnja na neke zdravstvene probleme (temperatura, probavne smetnje, glavobolja…) zadržite dijete kod kuće dok niste sigurni da je potpuno zdravo. Na taj način štitite svoje dijete i drugu djecu. Ukoliko učitelj primijeti neke simptome bolesti roditelj će odmah biti pozvan u školu, a dijete do njegovog dolaska biti smješteno u zasebnu prostoriju.

- Škola će učiniti sve da maksimalno zaštiti učenike. Molimo vas za suradnju jer je velika odgovornost i na vama roditeljima i poštivanju svih epidemioloških mjera i izvan škole.

Svima želimo uspješnu novu školsku godinu, puno razumijevanja, strpljenja i tolerancije u ovim izazovnim vremenima.

 

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti//Modeli%20i%20preporuke%20za%20rad%20u%20uvjetima%20povezanima%20s%20bolesti%20COVID-19%20u%20-%202020.%20-%202021.%20-%203.%209.%202020..pdf

BOLESTI I ZDRAVSTVENA STANJA KOJA MOGU POVEĆATI RIZIK ZA TEŽE OBLIKE BOLESTI COVID-19 

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Bolesti_i_stanja_s_povecanim_rizikom_02_09_2020.pdf

 
 

 

Poštovani roditelji/skrbnici i učenici OŠ Otona Ivekovića,

u skladu s Uputama HZJZ i poštivanja Odluka Stožera civilne zaštite RH,

prvog dana nastave, 07. rujna 2020., ulazak u školu organizirali smo na sljedeći način (dokument u privitku).

 

 

Priloženi dokumenti:
Obriši dokument Organizacija_prvog_dana_nastave.pdf Organizacija prvog dana nastave.pdf


 

Obavještavaju se roditelji učenika prvih i drugih razreda, koji žele upisati dijete u program produženog boravka, da od srijede, 26. 08. 2020., do petka, 28. 08. 2020. godine, u vremenu od 09-13 sati dođu u tajništvo škole i predaju potpisani ugovor o ostvarivanju programa produženog boravka i eventualnu dokumentaciju kojom dokazuju ostvarivanje olakšica (obavijest u privitku). Ako imate dvoje ili troje djece u boravku, ne trebate donositi nikakvu dodatnu dokumentaciju. Ukoliko ne ostvarujete olakšice, nije potrebna nikakva druga dokumentacija.

Molimo da prilikom dolaska nosite zaštitnu masku za lice te dezinficirate ruke na ulazu u školu.

Ugovor se nalazi u privitku. Molim da roditelji/staratelji ispišu i popune ugovor. Dio o cijeni ostavite prazno, to će se popuniti u tajništvu prilikom predaje ugovora.

Ukoliko nemate mogućnosti ispisa ugovora, prazni primjerci ugovora nalaziti će se na ulazu u školu.

Ukoliko niste u mogućnosti doći u ovim terminima osobno, molimo vas da ugovor popunite i potpišete te skeniranog pošaljete na mail škole os-otona-ivekovica@zg.t-com.hr. Original ćete nam dostaviti početkom nastave.

Molimo vas za žurnost budući da su nam podaci o polaznicima produženog boravka bitni za daljnju organizaciju rada i nastave.

Obavještavaju se roditelji učenika, koji su planirali tijekom školske godine upisivati djecu u produženi boravak, da je trenutno upitna mogućnost naknadnog upisa.

Nakon početka nastave biti ćete obaviješteni o potpisivanju ugovora o korištenju školske prehrane.

Sve ostale informacije, koje se tiču početka nastave, bit će objavljene na našoj web stranici.

Za dodatne informacije zovite na broj 3860-696/kućni 102.

 

Priloženi dokumenti:
Pomakni dolje Obriši dokument Olaksice_i_dokazivanje_istih.pdf Olaksice i dokazivanje istih.pdf
Pomakni gore Obriši dokument ugovor_obrazac.pdf ugovor obrazac.pdf


 

Obavijest roditeljima i učenicima o izdavanju zdravstvenih potvrda za upis u srednju školu

Do petka, 31.07.  roditelji mogu na e mail  - ljiljana.tiriccihoratic@stampar.hr  uputiti zahtjev za potvrdu. U zahtjevu obavezno napisati ime i prezime djeteta, školu u kojoj je završio 8. razred, točnu adresu stanovanja  te naziv smjera koji učenik želi upisati. Liječnica će potvrdu ispisati,  skenirati i vratiti roditelju na mail.

Od 03.08. pa do kraja 8. mjeseca,  obzirom da je dr Tirić na godišnjem, upite za potvrdu šalju kolegici  dr. Ani Šesto na mail ana.sesto@stampar.hr


OBAVIJEST ZA UPISE U SREDNJU ŠKOLU

Podsjećamo roditelje koji upisuju djecu u srednju školu da je

22. 7. 2020.  potpisivanje prijavnica u OŠ Otona Ivekovića od 16.00 do 18.00 sati.

Roditelji i učenici koji tada ne mogu doći u školu prijavnicu mogu ispisati u aplikaciji Upisi.hr, potpisati je i poslati na školski e-mail ured@os-oivekovica-zg.skole.hrPrijavnicu potpisuju i roditelj i učenik.

 

Sljedeći korak je ispisivanje upisnice iz aplikacije Upisi.hr koja će biti dostupna od 25. 7. 2020. Upisnice se nose u srednju školu po uputama na web stranici škole koju je učenik upisao. Upisnica se potpisana može poslati i na e-mail srednjoj školi.

Učenici koji imaju:

 1. Primjeren oblik obrazovanja uz upisnicu prilažu:
 • Mišljenje profesionalne orijentacije
 • Obrazac za prijavu kandidata s teškoćama u razvoju
 • Rješenje o primjerenom obliku obrazovanja
 • Svjedodžbe – ako srednja škola traži
 1. Dodatan bod na temelju zdravstvenih teškoća uz upisnicu prilažu:
 • Mišljenje profesionalne orijentacije
 • Svjedodžbe – ako srednja škola traži
 1. Dodatan bod na otežane uvjete života uz upisnicu prilažu:
 • Dokument na temelju kojeg ostvaruju dodatan bod
 • Svjedodžbe – ako srednja škola traži

 

Stručna služba


Podizanje svjedodžbi

Poštovani učenici i roditelji/staratelji,

obavještavamo vas da je nepodignute svjedodžbe moguće preuzeti u tajništvu škole do 10. srpnja 2020. od 09 - 13 sati.

Ostale nepodignute svjedodžbe razrednici će podijeliti učenicima s početkom nastavne godine tj. od 07. rujna 2020. godine.


Upisi u produženi boravak

Poštovani roditelji/staratelji učenika prvih i drugih razreda,

Sredinom kolovoza objavit ćemo termine upisa u produženi boravak za učenike prvih i drugih razreda naše škole.

Mole se roditelji učenika drugih razreda da do potpisa ugovora podmire eventualna dugovanja prema školi, budući da ugovor neće biti moguće potpisati dok dugovanja postoje.
 

Priloženi dokumenti:
Obriši dokument Olaksice_i_dokazivanje_istih.docx Olaksice i dokazivanje istih.docx


Online platforma

Povjerenstvo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba provodi projekt „Podrška jačanju mentalnog zdravlja djece tijekom i nakon COVID-19 zdravstvene krize i potresa u Gradu Zagrebu“. U sklopu tog projekta dostupna je i online platforma na kojoj je dostupan paket resursa za djecu, mlade, njihove roditelje i stručnjake usmjerene na njihovu dobrobit (odgajatelji, nastavnici, stručni suradnici, stručnjaci mentalnog zdravlja). Cilj platforme je omogućiti što širu dostupnost sadržaja koji pomažu razvoju otpornosti te na taj način osnaživati djecu i njihovu okolinu.

Poveznica za download - osnovne škole: https://wetransfer.com/downloads/0f22d7879b375b9b185b93625ff7049020200519084516/9e71cd7dc976736ca71beb0ce8bec35c20200519084545/a060b5


UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji/staratelji učenika osmih razreda,

Odluka o upisu učenika u srednje škole školske god. 2020./2021. još je u izradi tj. u javnoj raspravi. Čim dokument bude donesen na web stranici škole objavit ćemo sve informacije važne za proces upisa.

Najnovije informacije bit će dostupne i na mrežnoj stranici -  Upisi.hr.

 

Upisi učenika s Rješenjem o primjerenom obliku odgoja i obrazovanja

Mišljenje profesionalne orijentacije bit će skenirano i poslano na mail škole do 8.6.2020.

Škola će vas telefonski obavijestiti o rezultatima profesionalne orijentacije.

 

Upisi učenika sa zdravstvenim teškoćama

Služba profesionalne orijentacije započet će obradu učenika sa zdravstvenim poteškoćama od 25.5.

Mišljenje profesionalne orijentacije bit će skenirano i poslano na mail škole.

Škola će vas telefonski obavijestiti o rezultatima profesionalne orijentacije.


OBAVIJEST O UPISIMA U PRVI RAZRED OŠ

Poštovani roditelji/poštovani staratelji budućih prvašića,

LIJEČNIČKI PREGLEDI DJECE

Provode se od 18. svibnja 2020. prema uputama HDŠSM i HZJZ  u ambulanti školske medicine dr. Ljiljana Tirić Ćihoratić, tel. 3707029. Molimo vas da se prijavite na aplikaciju terminko.hr na kojoj su napisane detaljne upute o načinu provođenja testiranja vezane za COVID 19. Termini će se sustavno puštati kroz naredne tjedne. Školska ambulanta će raditi dok sva djeca ne budu testirana.

UTVRĐIVANJE PSIHOFIZIČKOG STANJA DJETETA U ŠKOLI

Provodi Stručno povjerenstvo škole i Gradskog ureda za obrazovanje. Molimo vas da pratite web stranicu škole jer čekamo upute MZO i Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba, o načinu i vremenu njihova provođenja.

Srdačan pozdrav,

Stručna služba


Gostovanje naše ravnateljice u radio emisiji U mreži prvog, HRT-HR1

Poslušajte što misli ravnateljica naše škole o otvaranju škola za učenike razredne nastave 11. svibnja 2020. godine!


 

Static HTML

 

Raspored Nastave na daljinu u petak, 17.4.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored-17-4-2020/

Raspored Nastave na daljinu u četvrtak, 16.4.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored-16-4-2020/

Raspored Nastave na daljinu u srijedu, 15.4.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored-15-4-2020/

Raspored Nastave na daljinu u utorak, 14.4.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored-14-4-2020/

 


 

Draga djeco, roditelji i djelatnici naše škole!

Želim se svima zahvaliti za sve što činite u ovim teškim okolnostima u kojima se nalazimo. Posebno hvala vama djeco na velikom trudu. Znam da vam nije lako jer puno stvari morate napraviti sami. Hvala roditeljima koji su  preuzeli ulogu učitelja i na taj način  pomogli svojoj djeci i olakšali im rad i učenje na daljinu. Posebno se zahvaljujem učiteljima. Ovih dana učitelji su na raspolaganju svojim učenicima u bilo koje doba dana. Sigurna sam da nije lako naći način kako motivirati učenike na rad i poticati ih da nauče raditi zbog svog vlastitog interesa. Danas više nego ikada učimo da je svaki rad vrijedan i da nije važno što u životu radiš nego da si predan svom poslu i da ga radiš savjesno. To je ono što trebamo prenijeti novim generacijama za neka bolja vremena koja će sigurno doći.

Svima vama želim sretan i blagoslovljen Uskrs,

Vaša ravnateljica


 

Raspored Nastave na daljinu u četvrtak, 9.4.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored-9-4-2020/

Raspored Nastave na daljinu u srijedu, 8.4.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored-8-4-2020/

Raspored Nastave na daljinu u utorak, 7.4.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored-7-4-2020/

Raspored Nastave na daljinu u ponedjelak, 6.4.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored-6-4-2020/


 

Informacije vezane za nastavu Tjelesne kulture možete pratiti na http://www.os-oivekovica-zg.skole.hr/tjelesna_kultura?st3_action=upload_doc


 

Raspored Nastave na daljinu u petak, 3.4.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored-3-4-2020/

Raspored Nastave na daljinu u četvrtak, 2.4.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored-2-4-2020/

Raspored Nastave na daljinu u srijedu, 1.4.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored-1-4-2020/

Raspored Nastave na daljinu u utorak, 31.3.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored-31-3-2020/

Raspored Nastave na daljinu u ponedjelak, 30.3.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored-30-3-2020/


 

Preporuke o organizaciji radnog dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu


 

Raspored Nastave na daljinu u petak, 27.3.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored/

Raspored Nastave na daljinu u četvrtak, 26.3.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored-26-3-2020/

Raspored Nastave na daljinu u srijedu, 25.3.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored-25-3-2020/

Raspored Nastave na daljinu u utorak, 24.3.2020.

https://skolazazivot.hr/24-3-2020/

Raspored Nastave na daljinu u ponedjelak, 23.3.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored-23-3-2020/

Raspored Nastave na daljinu u petak, 20.3.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored/

Raspored Nastave na daljinu u četvrtak, 19.3.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored-19-3-2020/


 

 

Raspored Nastave na daljinu u srijedu, 18.3.2020.

https://skolazazivot.hr/raspored-18-3-2020/


 

TESTIRANJE I UPIS U PRVI RAZRED

Poštovani roditelji,

zbog uvjeta proglašene epidemije na području Republike Hrvatske, a prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja obustavljaju se sve aktivnosti škole vezane za testiranje i upis djece u prvi razred.

Sve buduće informacije u vezi upisa u prvi razred objavit ćemo na web stranici škole.


 

 

Obavijest roditeljima razredne nastave

Svi roditelji razredne nastave koji nisu u mogućnosti organizirati nadzor djece tijekom perioda prekida nastave u školi,

trebaju tijekom vikenda o tome obavijestiti razrednike ili u ponedjeljak ujutro školu na 01/3860696.

Savjetujemo roditeljima da pokušaju što prije osigurati nadzor kod kuće radi sigurnosti djece i svih ukućana.

 


 

Obavijest za učenike i roditelje

Od ponedjeljka 16.3. nastava se neće održavati u školi već će krenuti izvođenje nastave na daljinu.

Za učenike razredne nastave MZO u suradnji sa HRT na 3. programu emitirat će nastavu u programu pod nazivom "Škola na trećem":

1. razred OŠ 8:00 - 10:00 sati

2.razred OŠ 10:00 - 12:30 sati

3.razred OŠ 13:00 - 16:00 sati

4.razred OŠ 16:00 -19:00 sati

Za učenike predmetne nastave svaki dan će biti definiran raspored i sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta 4 - 5 sati dnevno. Raspored i smjernice bit će objavljene na mrežnim stranicama MZO-a i škole.

Razrednici i predmetni nastavnici davat će upute vezane za samostalni rad i domaće zadaće.

Škola će osigurati prihvat učenika razredne nastave za roditelje koji nisu u mogućnosti osigurati nadzor djece. Ti učenici će također pratiti nastavu na programu HRT3.

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti telefonom.

S nadom u što skoriji povratak u školske klupe, srdačno vas pozdravljamo!

Djelatnici OŠ Otona Ivekovića


 

Odluku o omogućavanju korištenja prava učenika na pomoćnika u nastavi prilikom izvođenja nastavnog programa i kurikuluma na daljinu

Priloženi dokumenti:
Odluka MZO pomocnici u nastavi.pdf


 

Obavijest za učenike i roditelje OŠ Otona Ivekovića

Sukladno mjerama Stožera civilne zaštite RH i preporukama Ministarstva znanosti i
obrazovanja, sva natjecanja i smotre na svim razinama odgađaju se do daljnjega.

Agencija za odgoj i obrazovanje

 

Školski sportski savez Grada Zagreba po preporuci Središnjeg državnog ureda, Hrvatskog
olimpijskog odbora i Agencije za odgoj i obrazovanje od danas, 13. ožujka do 1. travnja 2020.
godine obustavlja sve programe (Natjecanja i Odmorko).
O nastavku natjecanja bit ćete obavješteni putem mrežne stranice Saveza.

Školski sportski savez Grada Zagreba


 

U priloženim uputama od str.28 je objašnjeno kako pokrenuti tablet uz SIM karticu. 

Upute za pripremu i ulazak tablet uređaja u MDM sustav

Svi učenici se trebaju prijaviti na office 365 za škole sa Carnetovim elektronskim identitetom (AAi) i prihvatiti uvjete korištenja. Ovo je preduvjet za ulazak u virtualni razred.


 

Obavijest o odgodi roditeljskog sastanka sedmih razreda s temom višednevne izvanučioničke nastave možete pročitati ovdje.


 

OBAVIJEST RODITELJIMA VEZANA ZA  NCOV BOLEST (COVID-19) „KORONA VIRUS

Poštovani,

Donosimo Vam obavijest i opće mjere zaštite koje se provode u našoj školi sukladno preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te Vam takve prenosimo:

 1. U Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", ne postoji epidemiolog koji je zadužen za pregledavanje djece niti se rade testovi na novi koronavirus u zdravih

osoba jer su u osoba koje nemaju simptome testovi negativni.

 1. Države zahvaćene zarazom na dan 26.02.2020. su  Kina, Hong Kong, talijanske pokrajine Lombardija, Veneto, Emilia Romagna i Piedmont te Japan, Iran, Singapur i Južna Koreja. Napominjemo da osobe, koje su unazad 14 dana boravile u gore navedenim zahvaćenim područjima te razvile respiratorne simptome, nikako ne smiju ići u odgojno-obrazovne ustanove te se odmah moraju javiti svom izabranom liječniku.

3. Opće mjere zaštite:

Neophodno je u organiziranom smještaju i boravku učenika, u svim odgojno-obrazovnim ustanovama, u svim prostorima gdje se odvija nastava i boravak djece, sanitarnim čvorovima te u prostorima gdje je organizirana prehrana, osigurati:

 • mogućnost pranja ruku sa sapunom i tekućom vodom te sušenje ruku jednokratnim ručnicima ili sušilicama sa cirkulirajućim zrakom ili korištenje dezinficijensa na bazi alkohola,
 • nedolazak u školu i predškolsku ustanovu osoblju, učenicima, djeci i osobama u pratnji koji imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah; sva ostala djeca i učenici uobičajeno pohađaju odgojno-obrazovne ustanove te sve školske i izvannastavne aktivnosti.

Djecu i učenike kao i ostale građane neophodno je podsjećati na pridržavanje preporuka općih mjera zaštite:

 • redovito perite ruke sapunom i vodom ili koristite dezinficijens na bazi alkohola
 • kada kašljete i kišete prekrijte usta i nos papirnatom maramicom i poslije ju odbacite u koš za otpad te operite ruke
 • izbjegavajte bliski kontakt s osobama koji imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah


PLAN NADOKNADE NASTAVNIH DANA

23. prosinca 2019. nastava se odvija prema posebnom rasporedu ( ponedjeljak A smjena, neparni razredi ujutro ). Nastava počinje u 8:00, a završava u 14:45 sati. Učenici prvih razreda nemaju nastavu.

Drugo polugodište počinje 7. siječnja, u utorak prema A smjeni ( neparni razredi ujutro ). U subotu, 11.1. 2020. radit ćemo po posebnom rasporedu. Učenici prvih razreda nemaju nastavu 11. 1.2020.

Od proljetnih praznika ostaje nenastavni dan 10. travnja. Nastava počinje 14. travnja, u utorak prema B smjeni ( parni razredi ujutro ). U subotu 18.4.  radit ćemo po posebnom rasporedu.

U subotu 13.6.2020. nastava je prema posebnom rasporedu.

Ovu školsku godinu nastava traje do 19. lipnja 2020. godine.Učenici 2.A i učiteljica Saša Radenić su oslikali zidove svoje učionice.

slikeErasmus+ dan u školi 11.10.2019.

11. listopada 2019. u posljepodnevnim satima u Erasmus+ kutku u glavnom školskom hodniku svim učenicima i roditeljima su predstavljena 4 Erasmus+ projekta u kojima škola sudjeluje ili je sudjelovala.

VEAC: Values – the Essence of an active Citiyen 2015.-2017. , naš prvi Erasmus+ projekt koji se bavio tradicionalnim vrijednostima partnerskih zemalja.

I.D.E.A. Together we can! 2018.-2020. projekt o inkluziji u kojem djeca s teškoćama u razvoju aktivno sudjeluju i odlaze na mobilnosti.

SWOT Scouts 2018.-2020., projekt usmjeren na razvoj emocionalne inteligencije i socijalnih vještina.

Bon Appetite Europe! 2019.-2021. projekt koji nas uči gastronomiji kao dijelu europskog kulturnog nasljeđa.

više


31.smotra učenikih zadruga Republike Hrvatske

9. i 10.listopada 2019.g. u Vinkovcima je održana državna smotra učeničkih zadruga. Našu zadugu Oton su uspješno predstavile Magdalena Metelko i Dorotea Strugar, učenice sedmog razreda. Pratila ih je Vlasta Kovačević Herzog, voditeljica UZ Oton.

više


Europski sportski tjedan 23. - 30. rujna 2019.g.

U petak, 27. rujna 2019.g. sportskim igrama i atletikom smo obilježili Europski školski sportski dan 2019.g. Ova inicijativa je poticaj mladima u kretanju, bavljenju sportom i zdravijem načinu života.

više


Europski dan jezika 26.rujan 2019.

Europski dan jezika događaj je koji se već tradicionalno obilježava u našoj školi. I ove godine bilo je veselo i zabavno.

više


BON APPÉTIT, EUROPE! je novi Erasmus+ projekt koji započinjemo u školskoj godini 2019/20.i trajat će dvije godine. Tema projeka je gastronomija kao kulturno bogatstvo Europe.  Glavni koordinator je škola Colegio Virgen Mediadora - Fundación Educativa Francisco Coll iz Gijóna u Španjolskoj, partneri Zakladni skola a materska skola Hranice,Struhlovsko, prispevkova organizace iz Hranica, Češka Republika, Agrupamento de Escolas Cego do Maio, Póvoa de Varzim, Portugal i Osnovna škola Otona Ivekovića, Zagreb, Hrvatska.

Naši Erasmus+ projekti Swot Scouts i I.D.E.A.Together we can! ulaze u svoju drugu, završnu godinu. Ove jeseni ćemo biti domaćini u oba projekta, a u drugom polugodištu se pripremaju edukacije učitelja u Portugalu i Sloveniji te učeničke mobilnosti u Italiju i Sloveniju.

Preuzimamo i status eTwinning škole u nadolazećoj školskoj godini, a virtualni projekti i dalje ostaju sastavni dijelovi naših Erasmus+ projekata, ali i zasebne cjeline koje obogaćuju svakodnevni život škole!

  

RASPORED INFORMACIJA
KNJIŽNICA
Jelovnik školske kuhinje
Tijela upravljanja i pravni akti škole
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola Otona Ivekovića Zagreb / Stjepana Pasanca b.b., HR-10090 Zagreb / os-oivekovica-zg.skole.hr / ured@os-oivekovica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju