preskoči na sadržaj

Osnovna škola Otona Ivekovića Zagreb 

19.4.2018. Sa Fb stranice VEAC:


22 godine FKVKZ-a

U Zagrebačkom listu povodom 22. rođendana FKVKZ-a spomenuta i suradnja naše škole u okviru projekta VEAC.


VEAC, jedan Erasmus+ povezan s pet eTwinning projekata

Projekt VEAC od danas ima još jednu Nacionalnu oznaku kvakitete u Hrvatskoj pa ponosno možemo reći da je svih pet njegovih eTwinning projekata dobilo ovo vrijedno priznanje!


Film o projektu

Zahvaljujem učenicima i učiteljima koji su radom i dobrom voljom pridonijeli kvaliteti projekta.


Članak o projektu na skole.hr

eTwinning nacionalne oznake kvalitete

Naša škola je dobitnica nacionalne oznake kvalitete za eTwinning projekte "Painting together...", "Values - Animation workshop" i "Creating the logo for the E+ project VEAC: Values – the Essence of an Active Citizen" nastale u okviru projekta VEAC. "Painting together..." je dobitnik ovog priznanja i u Portugalu. Čestitamo posebno učenicima koji su slikali, dizajnirali, crtali i stvarali animirani film zajedno s prijateljima iz Estonije, Italije, Norveške, Poljske, Portugala i Turske!

..


Izviješče o održanim aktivnostima 7.-13. svibnja 2017.

Film s radionice

Film Putovanje legendi nastao je na radionici u FKVKZ-u, Zaprešić kao dio spojene mobilnosti učenika u okviru projekta VEAC u svibnju 2017. Film će biti prikazan na 55. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Sisku 28.9. - 1.10. https://app.box.com/s/tzj9jbk697bydag5j22ptsi4eiiha41o/file/192616120008


Radionica animacije


Priredba 12.5.2017.

12. - 18. 5 2017. g. našu su školu posjetili gosti iz šest partnerskih zemalja. Školski zbor je dočekao goste repertoarom na sedam jezika. Za odabir pjesama i sjajnu izvedbu zaslužna je prije svih profesorica glazbene kulture Barbara Bošnjak. Bravo, zboraši!


Školski sat: Europa

Emisiju Školski sat: Europa koja je bila na programu uživo na HTV2 u utorak 23. 5. 2017. s prilogom g. Ervina Bajuka o povezanosti izvannastavnih aktivnosti, zadruge i Erasmus plus projekta VEAC možete pogledati ovdje:

https://hrti.hrt.hr/video/show/3495812/skolski-sat-europa


Best practice results from Erasmus+

A conference on Dissemination and Impact in the School  Sector, Bonn, Njemačka, 17. – 19. svibnja 2017.

Projekt "VEAC; Values, the Essence of an Active Citizen" je jedan od pet hrvatskih predstavnika.

Konferenciji je prisustvovala Vlasta Kovačević Herzog, projektna koordinatorica.

Konferencija je kroz niz aktivnosti omogućila otvaranje i produbljivanje suradnji između predstavnika Europske komisije, nacionalnih agencija i projektnih koordinatora.

U prilogu možete pogledati kompendijum konferencije u kojem je predstavljen i projekt VEAC.

Priloženi dokumenti:
Profile-Kompendium(3)(1).pdf


Make School a Better Place


Dobro došli

Logo VRAC

Painting together

U izložbenom prostoru blagovaonice postavljena je izložba "Painting together". Postavljeni su radovi učenika iz sedam partnerskih škola u projektu..Proces rada se odvijao kroz eTwinning projekt "Painting together". Slike su nastajale sukcesivno, nastavljajući se formalno jedne na druge na virtualnom izložbenom panou Padleta a sadržajno karakterizirajući svaku od sedam zemalja kroz nacionalne simbole, pejzaže, poznate ličnosti i sl. Virtualni projekt se nastavlja otvaranjem prema novim partnerima.

Made with Padlet

Babina Bilka - pripreme za radionicu animacije

Učenici 5-ih i 6-ih razreda osmišljavali su lik Bilke iz hrvatske narodne priče Babina Bilka. Jedan od ovih likova biti će izabran za animaciju na radionici u FKVKZ-u u svibnju. Na radionici će sudjelovati i naši gosti iz svih šest partnerskih zemalja.


Još jedno putovanje - Sicilija

13 – 17. ožujka u sklopu Erasmus plus projekta VEAC ostvarena je još jedna važna aktivnost. Naši učenici Antonia Galijanić, Petra Grabušić, Ivan Stipetić i Lara Špoljar bili su na Siciliji u posjetu partnerskoj školi Instituto Comprensivo Laura Lanza Baronessa iz Carinija kraj Palerma. Tema ove aktivnosti bila je organizacija slobodnog vremena. Održana je radionica izrade papirnih reljefa, obišli smo dvorac u Cariniju,  igrali se nogomet na gradskom igralištu, posjetili smo solanu u Terassiniju, grad Trapan, rezervat prirode kraj Trapanijai i mjesto Erice na uzvisini iznad Trapanija. U pratnji učenika bile su profesorice Vivian Petković i Vlasta Kovačević Herzog.

Slijedeći susret s prijateljima sa Sicilije i svim ostalim partnerima biti će u svibnju u našoj školi!

   


Učeničke zadruge i Erasmus plus

U petak 10.3.2017. na skupu voditelja i suradnika učeničkih zadruga Podružnica HUUZ-a Grada Zagreba i Karlovačke županije koordinatorica projekta VEAC; Values, the Essence of an Active Citizen Vlasta Kovačević Herzog prezentirala je naš projekt kao primjer mogućnosti uključivanja učeničkih zadruga u Erasmus plus projekte.


 

 Agencija za mobilnost i programe EU donijela je odluku o predstavnicima Hrvatske na Aktivnosti transnacionalne suradnje Best practice results from Erasmus+: A conference on Dissemination and Impact in the School  Sector, Bonn, Njemačka, 17. – 19. svibnja 2017. Projekt "VEAC; Values, the Essence of an Active Citizen" je jedan od pet prihvaćenih prijedloga. Predstavit će ga Vlasta Kovačević Herzog, projektna koordinatorica u našoj školi.

Ova konferencija je jedno u nizu događanja povodom ovogodišnje proslave 30-te obljetnice programa Erasmus.


Putovanje u Istanbul

Na edukaciji učitelja u sklopu Erasmus+ projekta VEAC: Vrijednosti – bit aktivnog građanina, od 12.-18. veljače 2017. u Istanbulu, sudjelovao je i tim iz naše škole u sastavu Krešimir Alajbeg, profesor povijesti i geografije, Vlasta Kovačević Herzog, profesorica likovne kulture i Barbara Bošnjak, profesorica glazbene kulture.

Organizator edukacije s temom Čitanje grada bila je partnerska škola iz Istanbula u Turskoj, Sehit Sait Ertuk Ortaokuku. Prisustvovali smo satu engleskog jezika u razredu od oko 50 učenika (školu pohađa oko 4000 djece). Upoznali smo se s turskim obrazovnim sustavom i s organizacijom rada škole domaćina.
Edukacija se temeljila na aktivnostima posvećenim upoznavanju grada. Saznali smo kako uz pomoć različitih aplikacija, odnosno na način koji je blizak svakodnevici učenika, upoznati ih s povijesnim i kulturnim znamenitostima vlastitog grada. Tako smo i mi posjetili nekoliko znamenitosti Istanbula: Aju Sofiju, toranj Galata, Topkapi palaču te Sultan-Ahmedovu džamiju te Bosporom došli do azijske strane grada.
Također, razmijenili smo kutije vrijednosti prilikom čega je k nama doputovala talijanska kutija.


Projektni mozaik

AMPEU je izdala Projektni mozaik s primjerima dobre prakse. I mi smo svojim radom pridonijeli nastanku ovog projektnog kolaža! Iz projekta VEAC posebno su istaknute aktivnosti "Painting together" i "Box of Values".


Dan zemlje partnera -Norveška

Projekt VEAC, Erasmus+ u zimskom ugođaju proslavlja dan posvećen Norveškoj. Razgledali smo norvešku kutiju vrijednosti i promišljali vrijednosti koje su odabrali naši norveški prijatelji, a to su: hrabrost, prijateljstvo i partnerstvo te fizička aktivnost.

 


europska oznaka kvalitete

Naš projekt "...the Storytelling Corner" dobitnik je europske oznake kvalitete! Još jednom čestitamo učenicima i učiteljima koji su pridonijeli kvaliteti ovog projekta!


nagrada COMET

S ponosom javljamo svim našim prijateljima da je projekt "VEAC Values, the Essence of an Active Citizen - the Storytelling Corner" dobitnik nacionalne eTwinning nagrade COMET za školsku godinu 2015,/2016.

http://etwinning.hr/cms_files/2016/11/1480338931_comet-osk-otona-ivekovica.pdf#page=17&zoom=auto,-106,540


Dan poljskih vrijednosti u našoj školi

    

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Učenici 7.b razreda su uredili Erasmus + kutak za obilježavanje poljskih vrijednosti  23.rujna. Posebno se u pripremi sadržaja panoa istaknuo Fran Bartolić, a u dežurstvu u E+ kutku su se izmjenjivali sa učenicima 7.c razreda.


 

Jedan od naših eTwinning projekata u sklopu Erasmus plus VEAC projekta dobio je nacionalnu oznaku kvalitete. Partnerice u projektu Emanuela Leto iz Italije i Ana Ribeiro iz Portugala također su u svojim zemljama za ovaj projekt osvojile ova vrijedna priznanja.


 

Školske novine br. 25/26. 6. rujna 2016.


Čuvari vrijednosti, narodne priče i legende

Erasmus + projekt VEAC: The Essence of an Active Citizen publicirao je e-knjigu Keepers of the Values, folk stories and legends  (Čuvari vrijednosti, narodne priče i legende). Knjiga je nastala kao dio aktivnosti vezanih za putovanje u Portugal. Zahvaljujemo još jednom svim učenicima, roditeljima i učiteljima koji su pridonijeli kvaliteti ovog dijela projekta. 
Knjiga se sastoji od priča iz sedam zemalja, sudionica u projektu, a ilustrirana je učeničkim crtežima i fotografijama. Dostupna je svima i možete je pogledati
 ovdje .

Ilustracije naših učenika za hrvatsku narodnu priču:
 

Posebno zahvaljujemo gospođi Jasni Hedl, pripovjedačici bajki i priča, koja nam je pomogla u odabiru priče.

Više informacija na našoj novoj facebook stranici  VEAC: Values, the Essence of an Active Citizen
Ugodno čitanje!

 

 


Vijesti iz škola na skole.hr

Članak o našem projektu izišao je na stranici portala skole.hr:

http://www.skole.hr/aktualno/vijesti-iz-skola?news_hk=5677&news_id=13164#mod_news


Kratkoročna zajednička edukacija djelatnika – Sogndal, Norveška

 

  

 

 

 

 

 

 

 

U sklopu Erasmus+ projekta VEAC, Vrijednosti – bit aktivnog građanina, tim naše škole u sastavu: Biserka Šćurić, ravnateljica, Nada Ožvalt Petković, profesor engleskog i njemačkog jezika, te Krešimir Alajbeg, profesor povijesti, otputovao je u Norvešku na osmodnevnu edukaciju (14. – 21. svibnja). Edukaciju je organizirala partnerska škola Kvåle skule, iz Sogndala, mjesta uz najveći europski fjord - Sognefjord na jugozapadu Norveške.

Tema je bila suradnja škole i ostalih institucija u zajednici na problemu ranog napuštanja školovanja. Tim je doživio mnogo zanimljivih i pozitivnih iskustava, te druženja s kolegama iz šest europskih zemalja partnera u projektu. I ovom prilikom razmijenjene su kutije vrijednosti, u Zagreb je doputovala poljska kutija.


Putovanje u Portugal

 

Projektni tim bio je u zadnje vrijeme vrlo aktivan.

Od  13. do 19. ožujka grupa učenika i učitelja naše škole bila je u Protugalu, gdje su sudjelovali u projektnoj aktivnosti Storytelling – Pripovijedanje bajki, upoznali nove prijatelje i dobro se proveli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erasmus+ putnici u Portugal, koji su predstavljali našu školu, našli su se na web stranici grada Povoe de Varzim.

http://www.cm-pvarzim.pt/noticias/visita-de-alunos-e-professores-estrangeiros-a-povoa-de-varzim

Organizirali smo dva događaja: Dan Turske, 10. ožujka, i Dan Portugala, 5. travnja, u sklopu kojih smo se imali prilike upoznati sa tim dvjema zemljama na veseo i slikoviti način. 

Kutije vrijednosti tih dviju zemalja, zastale su i u našoj školi, pa smo mogli pogledati što su nam pripremili naši prijatelji iz projekta.               

Šaljemo jednu ekipu i u Norvešku, koja će nam donijeti poljsku kutiju vrijednosti.

  

 

 

 

 

Video novosti iz projekta pratite preko poveznice https://www.youtube.com/channel/UCTszge8DnpfjrRq6wt9K3EQ

 


Mobilnost učenika u Portugal - tema: pripovijedanje narodnih bajki i priča


"Jobshadowing", Kuusalu Keskkool, Estonija

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U sklopu projekta VEAC – Vrijednosti, bit aktivnog građanina organizirane su aktivnosti „jobshadowing“ sa svrhom promatranja rada kolega u partnerskim  školama. 

U Kuusalu su istovremeno bile Magdalena Goc, profesorica engleskog jezika iz Pobiedziske i Vlasta Kovačević Herzog, profesorica likovne kulture iz Zagreba.

Prvog dana nam je ravnatelj poželio dobrodošlicu te nas okvirno upoznao sa načinom rada u njihovoj školi.

Težište našeg boravka je stavljeno na prisustvovanje nastavi Engleskog jezika i Likovne kulture, ali smo također sudjelovali na nastavi Biologije, Kuhanja i  Ručnog rada. U okviru nastave Engleskog jezika prezentirale smo učenicima svoje zemlje, gradove i škole. Na nastavi Likovne kulture započeli smo likovne grupne radove koji će se nastaviti raditi u svim školama, sudionicama projekta.

Održali smo projektne sastanke sa koordinatoricom projekta Piiom Palge Lepik iz domaćinske škole. Tu smo uspoređivale školske sisteme i rješavali aktualnu problematiku.

Za vrijeme vikenda smo posjetili Pärnu, grad na jugu Estonije koji je poznata estonska turistička destinacija. Ovaj izlet je organiziran za sve djelatnike škole.

Zadnji dan smo proveli u Tallinu, glavnom gradu Estonije. 

 

 

 


Natječaj za logo projekta VEAC

 

Upravo je završio natječaj za logo projekta u kojem su sudjelovali učenici naše škole od 4. do 8. razreda. Dobili smo puno lijepih i domišljatih prijedloga i nije bilo lako odabrati pobjednika, no odluka je morala pasti.

Komisija je odabrala najbolji rad naše škole. Autorica pobjedničkog rada je Lina Trninić, učenica 5.c razreda. Čestitamo!

Linin rad će se natjecati s najboljim radovima iz svih škola partnera za konačnu pobjedu. Pozivamo vas da sudjelujete u glasovanju za konačnog pobjednika koje će se održati u našoj školi sljedeći tjedan.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Projektni sastanak u Poljskoj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Draga djeco,

naš projekt, koji je, kao što znate, projekt mobilnosti, ili kretanja, prešao je svojih prvih 1000 kilometara, do Poljske. A i 1000 natrag do Hrvatske.

Projektni tim naše škole sudjelovao je na važnom sastanku u gradiću Pobiedziska u Poljskoj od 9. do 13. studenog ove godine. Na sastanku su dogovorene brojne aktivnosti koje će se provoditi u sklopu projekta, a razmijenili smo i kutije vrijednosti. Naša kutija otputovala je u Estoniju, a s nama je u Hrvatsku stigla kutija iz Turske. Što se sve nalazi u turskoj kutiji vrijednosti imat ćete uskoro priliku saznati. Nadamo se da će vam biti zanimljiva i poučna.

Lijep pozdrav za sada od projektnog tima!

 

    


Europski dan jezika u okviru Erasmus + projekta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prva aktivnost u sklopu Erasmus+ projekta VEAC Values of an Active Citizen je bila obilježavanje Europskog dana jezika 26. rujna.  Učenici su za vrijeme velikih odmora  na školskom hodniku  pjevali  pjesme na raznim jezicima, igrali pogađalice povezivanja pozdrava sa zastavom zemlje, proučavali knjige, slikovnice i časopise na stranim jezicima, gađali jabuku Wilhelma Tella, pili pravi engleski čaj i  gledali na monitoru slike europskih gradova. Jedna skupina učenika bavila se snimanjem i fotografiranjem događanja.

U organizaciji događaja sudjelovale su profesorice stranih jezika Vivian Petković, Nada Petković Ožvalt i Ivana Mijatović Jurić, profesor Jakša Darlić, pedagoginja Lana Trojnar, profesorica Željka Orčić, odgovorna za kompjutorsku igricu i Vlasta Kovačević Herzog, koordinatorica projekta na nivou škole.

Odlukom EU i Vijeća Europe 2001. godina proglašena je Europskom godinom jezika i od tada se 26. rujna obilježava diljem Europe kao EUROPSKI DAN JEZIKA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.skole.hr/aktualno/vijesti-iz-skola?news_hk=5677&news_id=12179#mod_news

 

http://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/EventID/8855/language/hr-HR/Default.aspx


Projekt VEAC; 2015-2017.

CMS za škole logo
Osnovna škola Otona Ivekovića Zagreb / Stjepana Pasanca b.b., HR-10090 Zagreb / os-oivekovica-zg.skole.hr / ured@os-oivekovica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju