preskoči na sadržaj

Osnovna škola Otona Ivekovića Zagreb

 

Na mrežnoj stranici www.skole.hr objavljen je članak o našim projektima koji su ove godine dobili Nacionalnu oznaku kvalitete. Autorice članka su Senija Horvat i Vlasta Kovačević Herzog.


 

Nacionalna oznaka kvalitete za projekt Čitam sebi, čitam tebi

Bravo za 1.a i učiteljicu Seniju Horvat!

Projekt "Čitam sebi, čitam tebi" dobitnik je Nacionalne oznake kvalitete koju dodjeljuje AMPEU, a posebnost ovog priznanja je što po prvi put imamo završen eTwinning projekt u razrednoj nastavi.


 

Nacionalna oznaka kvalitete za ARTwinning

Ovogodišnji eTwinning projekt iz područja likovne kulture je također dobitnik priznanja koje dodjeljuje AMPEU za uspješne projekte.


 

Nacionalna oznaka kvalitete za Bon App!

Naš višegodišnji rad je okrunjen vrijednim priznanjem! Čestitke svima koji su svojim sudjelovanjem pridonijeli kvaliteti Erasmus+ i eTwinning projekta Bon Appetite, Europe!


 

ARTwinning

Završnom virtualnom izložbom eTwinning projekta ARTwinning zaokružili smo aktivnosti provedene u školskoj godini 2021./22. Jedan dio naših radova možete vidjeti u hodniku škole, a cjelokupan javni dio našeg projeka je dostupan na TwinSpace-u.

Powered by emaze


eTwinning projekt „Čitam sebi, čitam tebi“

Ove školske godine 1.a razred sudjeluje u eTwinning projektu „Čitam sebi, čitam tebi“. Cilj projekta je razviti vještinu čitanja i čitalačkih navika, te interes za knjigom. Sadržaji knjiga koje čitamo opisuju različite problemske situacije djeteta u svakodnevnom životu. Značajnije aktivnosti vezane uz pročitana djela bile su knjževni susreti (Željka Horvat-Vukelja, Margareta Peršić, Jelena Perčin), osmišljavanje brojalice prema zadanoj priči, kuhanje dječjeg punča i druženje s najdražim plišancem, organizacija i obilježavanje Međunarodnog dana darivanja dječjom knjigom, izložba dječjih radova u prostoru gradske knjižnice, nastup za Dan škole s lutkarskom predstavom.

O našem sudjelovanju u projektu možete pročitati na našoj projektnoj stranici.

Književni susret s književnicom Željkom Horvat-Vukelja

 

Druženje s najdražim plišancem uz kuhani punč prema priči Čiji je medo?

 

Međunarodni dan darivanja dječjom knjigom

 

Lutkarska predstava prema priči Najotmjeniji div u gradu


U školskoj godini 2021./22. uključeni smo u eTwinning projekt ARTwinning.


U svibnju 2021.g. je organizirana 18. smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba kao eTwinning projekt. Za naš rad na TwinSpace-u smo dobili vrijedno priznanje, Nacionalnu oznaku kvalitete. Projekt je nagrađen i u S.Makedoniji.

Ovaj naš eTwinning projekt dobio je i Europsku oznaku kvalitete!

https://www.etwinning.net/en/pub/newsroom/highlights/schools-awarded-the-european21.htm#c191

Čestitamo zadrugarima!


Fewthings4EDL

Obilježavanje Europskog dana jezika je već postalo naša tradicija. Aktivnosti često povezujemo s našim Erasmus+ i eTwinning projektima. Cilj nam je razvijati motivaciju za učenje jezika i pozitivan odnos prema kulturnoj raznolikosti Europe.

U proteklom tjednu smo imali niz aktivnosti povodom ovog dana.

Peti i šesti razredi su na satovima Likovne kulture dizajnirali majice EDL-a.

Šesti c razred se bavio porijeklom našeg jezika i učio glagoljicu. Učenici su oslikali inicijale svojih imena na ovom starom hrvatskom pismu.

Sedmi b razred je naučio pjevati češku pjesmu Škoda lásky.

Dvije učenice šestog razreda podijelile su s nama kuharski recept na njemačkom.

Ako se želite zabaviti s nama učeći pozdrave na raznim europskim jezicima, izradili smo igru SayBok.

Za naš događaj možete glasati na Fewthings4EDL!!!!

 

Organizacijia: Barbara Bošnjak, Vlasta Kovačević Herzog, Ivana Jurić Mijatović i Petra Mišković Milavec.


Nagrad Comet 2019. u kategoriji viših razreda osnovne škole za projekt Swot Scouts!

Čestitke Swotovcima!


Europska oznaka kvalitete

Naš projekt Swot Scouts je dobitnik vrijednog eTwinning priznanja za dvogodišnji rad! Čestitke svim swotovcima!


 


Bon App!

S novom školskom godinom započinjemo novi eTwinning projekt koji će biti sastavni dio našeg Erasmus+ projekta BonApp. Bavit ćemo se tradicionalnom kuhinjom i razni drugim aktivnostima vezanim za temu kulturnog naslijeđa.


Dan Europe

U četvrtak, 9.5.2019. obilježili smo Dan Europe. Za vrijeme velikog odmora smo organizirali radionicu izrade zvjezdica koje smo postavili na izložbeni pano u Erasmus plus kutku. Mentori su odgovarali na pitanja učenika o Europskoj uniji, njenim simbolima, državama – članicama i njihovim sličnostima i razlikama. Posebno su istaknute države iz kojih su naši partneri u Erasmus+ i eTwinning projektima Swot Scouts i I.D.E.A.Together we can!.
Radionice su vodile Jelena Milanković Žanko, Lana Trojnar i Vlasta Kovačević Herzog.
Na radionicama se slušalo pjesme – pobjednice eurovizijskih natjecanja. Posebno se obratila pažnja na jezičnu raznolikost, a razgovaralo se i o raznolikosti tradicionalne glazbe i odjeće, religija, kulturne i prirodne baštine.
Radionica je bila otvorenog tipa pa su sudjelovali učenici svih razreda. Stariji učenici su podučavali mlađe u izradi zvjezdica i volontirali u uređivanju panoa.
Glavna svečanost proslave Dana Europe u Zagrebu se odvija u subotu, 11. svibnja na Europskom trgu s temom tradicionalnih kuhinja. Učenici su o događanju informirani i pozvani da se priključe zajedno s roditeljima.
U petak, 29. 03. je održan uvodni sastanak za eTwinning škole čiji su djeatnici dobili pravo članstva u eTwinning schools grupi na portalu.


Naša škola ima status eTwinning škole 2019-2020.

Ove godine je 1004 škole i vrtića dobilo ovo značajao priznanje europskog portala eTwinning za svoj dosadašnji rad.

Čestitamo svim učenicima i učiteljima eTwinnerima!


Dan sigurnijeg interneta 2019

I ove školske godine u našoj školi su u četvrtim razredima održane radionice pod nazivom „Internet security“. Na radionicama je provedena anketa o korištenju interneta i društvenih mreža.

Rezultati ankete pokazuju da preko 80% učenika četvrtih razreda ne znaju što je cyberbullying. Društvene mreže koje uglavnom koriste su WhatsApp i Viber, a čak 20 % učenika ima svoj Instagram profil. Kada koriste Internet najčešće su na Youtube- u, do dva sata dnevno.

Učenik 8. c razreda Patrick B. održao je učenicima predavanje o sigurnosti na internetu. Nakon toga učenici su diskutirali o različitim prikazima slučajeva djece koja su koristila Internet i društvene mreže. Na kraju radionice učenici su odigrali kviz o ponašanju na internetu i društvenim mrežama. Za vrijeme odmora učenici su igrali društvenu igru memory karte o sigurnosti ma internetu.

Anketa je pokazala da velik broj učenika ne koristi u postavkama aplikacija, pretraživača i društvenih mreža alate kako bi zaštitili svoju sigurnost i privatnost. Škola će učenike intenzivnije poučavati ponašanju na internetu i društvenim mrežama s ciljem povećanja sigurnosti.


Art and Ecology

We love birds!


Art and ecology - We love spiders!

 


Svima sretnu i uspješnu 2019. godinu s eTwinningom!


U školskoj godini 2018/19. nastavljamo s radom na eTwinning projektima Art and Ecology i SWOT Scouts koji je u međvremenu prerastao u Erasmus+ projekt. Započeli smo i Erasmus+ projekt I.D.E.A.Together we can! u kojem je naša škola preuzela glavnu odgovornost za vođenje twinspace-a. Pratite projektna događanja na twinspace-ima, sudjelujte u projektnim aktivnostima!


Sedmaši na Adventu u gradu

Naš izbor za prosinačku aktivnost eTwinnig projekta International Festivals and Festivities je Adventski sajam u Zagrebu koji su posjetili učenci sedmih razreda u okviru nastave Njemačkog jezika.


Pripreme za Božićnu gozbu

Na nastavi Njemačkog jezika učenici sedmih razreda su pripremali kolače po tradicionalnim njemačkim receptima. Ovu aktivnost prezentirali smo u eTwining projektu SWOT scouts.


Art and Ecology - our Christmas tree


Prezentacija osmaša

 


Projekt Internatioal Festivals and Festivities

Kratki ebook o našoj zadruzi za eTwinning projekt "International Festivals and Festivities":

Book titled 'Greetings from Zagreb,'Read this free book made on StoryJumper

Naše projektne čestitke

Čestitke su nastale iz otpadaka papira i folija.


Projekt Internatioal Festivals and Festivities

Učenička zadruga se ove školske godine uključuje u eTwinning projekt kojega su tema sajmovi i festivali, a o tome svakako imamo što ispričatii našim partnerima iz drugih zemalja.


Projekt Learn from Proverbs

U ovogodišnjem eTwinning projektu za učenike petih razreda bavimo se narodim poslovicama.


Projekt Art and Ecology

Naš novi eTwinning projekt posvećen je temi odnosa umjetnosti i ekologije. Provodit će se pretežno na nastavi Likovne kulture s učenicima osmih razreda.

Naš prijedlog za logotip projekta


 


Europska oznaka kvalitete

Naša škola je nagrađena Europskom oznakom kvalitete za izvrsnost u radu na eTwinning projektu "Values -  Animation Workshop". To znači da je rad naših učenika i škole prepoznat na europskom nivou.

Projekt će biti predstavljen u posebnom dijelu europskog portala www.etwinning.net.

Prošle školske godine smo ovo priznanje dobili za eTwinning projekt Values - The Essence of an Active Citizen- The Storytelling corner.


VEAC u konkurenciji za nagradu

Našr eTwinning projekt ''VEAC; Values, the Essence of an Active Citizen'' je ove godine u konkurenciji za COMET, godišnju eTwining nacionalnu nagradu u kategoriji viših razreda osnovne škole. Čestitamo svim učenicima, učiteljima i roditeljima koji su pridonijeli kvaliteti projekta VEAC i njegovih online potprojekata!


VEAC, jedan Erasmus+ povezan s pet eTwinning projekata

Projekt VEAC od danas ima još jednu Nacionalnu oznaku kvakitete u Hrvatskoj pa ponosno možemo reći da je svih pet njegovih eTwinning projekata dobilo ovo vrijedno priznanje!


eTwinning nacionalne oznake kvalitete

Naša škola je dobitnica nacionalne oznake kvalitete koju dodjeljuje AMPEU i to za projekte "Painting together...", "Values - Animation workshop" i "Creating the logo for the E+ project VEAC: Values – the Essence of an Active Citizen" nastale u okviru projekta VEAC. "Painting together..." je dobitnik ovog priznanja i u Portugalu, a "Values - Animation workshop" u Italiji. Čestitamo posebno učenicima koji su slikali, crtali, dizajnirali i stvarali animirani film zajedno s prijateljima iz Estonije, Italije, Norveške, Poljske, Portugala i Turske!

.. 

.

.


Bruxelles

3. - 5. srpnja profesorica Vlasta Kovačević Herzog sudjelovala je na radionici Creativity and Innovation in the classroom u Briselu. Radionica je bila nagrada za postignuti uspjeh, nagradu Comet za etwinning projekt "Values - The Essence of an Active Citizen- The Storytelling corner".

https://fclsummeracademy.wordpress.com/


Radionica animacije

U sklopu Erasmus plus projekta VEAC odvija se i eTwinning projekt Values - Animation Workshop.

U tjednu 8.-12.5.2017. naši učenici su zajedno s gostima iz šest partnerskih europskih škola pohađali radionicu animacije. Radionica se odvijala u FKVKZ-u, Zaprešić, a vodili su je Miro Klarić, Jadranko Lopatić, Jana Fantov i Stella Hartman. Rezultat ove spojene mobilnosti je animirani film "Journey of the legends" . Film će biti prikazan na 55. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Sisku 28.9. - 1.10.

https://app.box.com/s/tzj9jbk697bydag5j22ptsi4eiiha41o/file/192616120008

 

 


Painting together

U izložbenom prostoru blagovaonice postavljena je izložba "Painting together". Postavljeni su radovi učenika iz sedam partnerskih škola u projektu..Proces rada se odvijao kroz eTwinning projekt "Painting together". Slike su nastajale sukcesivno, nastavljajući se formalno jedne na druge na virtualnom izložbenom panou Padleta a sadržajno karakterizirajući svaku od sedam zemalja kroz nacionalne simbole, pejzaže, poznate ličnosti i sl. Virtualni projekt se nastavlja otvaranjem prema novim partnerima.

 

Made with Padlet

 

 


europska oznaka kvalitete

Naš projekt "... the Storytelling Corner" dobio je i europsku oznaku kvalitete!

Zaslužni učenici: Ante Erceg, Petra Grabušić, Nives Grljač, Ema Hanzec, Nika Hreščak, Mislav Pečko, Ivan Stipetić

Čestitamo!


nagrada COMET

S ponosom javljamo svim našim prijateljima da je projekt "VEAC Values, the Essence of an Active Citizen - the Storytelling Corner" dobitnik nacionalne eTwinning nagrade COMET za školsku godinu 2015,/2016.

http://etwinning.hr/cms_files/2016/11/1480338931_comet-osk-otona-ivekovica.pdf#page=17&zoom=auto,-106,540


 

Jedan od naših eTwinning projekata u sklopu Erasmus plus VEAC projekta dobio je nacionalnu oznaku kvalitete. Partnerice u projektu Emanuela Leto iz Italije i Ana Ribeiro iz Portugala također su u svojim zemljama za ovaj projekt osvojile ova vrijedna priznanja.


Pobjednik logo natječaja

Učenica osnovne škole Zespół Szkół iz Pobiedziske u Poljskoj osvojila je prvo mjesto na natječaju za logo Erasmus plus projekta VEAC, Values, the Essence of an Active Citizen. Jedna od nagrada je i Zlatarevo zlato Augusta Šenoe. Čestitamo!


Logo Erasmus+ projekta VEAC

Upravo je završio natječaj za logo projekta u kojem su sudjelovali učenici naše škole od 4. do 8. razreda. Dobili smo puno lijepih i domišljatih prijedloga i nije bilo lako odabrati pobjednika, no odluka je morala pasti.

Komisija je odabrala najbolji rad naše škole. Autorica pobjedničkog rada je Lina Trninić, učenica 5.c razreda. Čestitamo!

Linin rad će se natjecati s najboljim radovima iz svih škola partnera za konačnu pobjedu. Pozivamo vas da sudjelujete u glasovanju za konačnog pobjednika koje će se održati u našoj školi sljedeći tjedan.

Sve informacije o provedbi natječaja na twinspace-u projekta "Creating the logo for the E+ project VEAC: Values – the Essence of an Active Citizen" https://twinspace.etwinning.net/15109/pages/page/78768

Sve odabrane radove možete pogledati na projektnom Padlet zidu:

 


Što je eTwinning?

je jedna od aktivnosti  programa Erasmus+ Europske  unije.

Portal www.etwinning.net je namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole te služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola.

 

 Priznanja, nagrade:

 Comet 2019, projekt Swot Scouts

 Comet 2016, projekt Values, the Essence of an Active Citizen - the Storytelling corner

CMS za škole logo
Osnovna škola Otona Ivekovića Zagreb / Stjepana Pasanca b.b., HR-10090 Zagreb / os-oivekovica-zg.skole.hr / ured@os-oivekovica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju