preskoči na sadržaj

Osnovna škola Otona Ivekovića Zagreb

 

5.-8.10.2021.g. se održava virtualna 33. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske.

Poveznica na 33. smotru


U svibnju 2021.g. je organizirana 18. smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba kao eTwinning projekt. Za naš rad na TwinSpace-u smo dobili vrijedno priznanje, Nacionalnu oznaku kvalitete. Projekt je nagrađen i u S.Makedoniji.

Čestitamo zadrugarima!


 


 

Zahvalnica


 

32. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske

ove godine se održava online, od 26. do 30. listopada, na YouTube kanalu HUUZ-a.


31.smotra učenikih zadruga Republike Hrvatske

9. i 10.listopada 2019.g. u Vinkovcima je održana državna smotra učeničkih zadruga. Našu zadugu Oton su uspješno predstavile Magdalena Metelko i Dorotea Strugar, učenice sedmog razreda. Pratila ih je Vlasta Kovačević Herzog, voditeljica UZ Oton.


15. - 17. studenog 2018.g. naše učenice Mateja V.L. i Tihana H. su nas predstavljale na Međunarodnoj suradnji učeničkih zadruga u organizaciji HUUZ-a. Skup je organiziran u Katoličkom školskom centru u Travniku u Bosni i Hercegovini, a posjetili smo i Jajce, hidroelktranu Jajce 2, rodnu kuću Ive Andrića, Graski muzejTravnika, samostan Guča gora i Katolički školski centar Žepče. Za učenike su orgnizirane radionice od kojh je svakako bila najzanimjivija radionica "sicanja" - tradicioalne tetovaže koja je tipična za bosanske Hrvate u doba osmanske vlasti.
30. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske

11. - 14. listopad 2018.g. Vinkovci

Naša škola je na ovogodišnjoj državnoj smotri zadruga bila zadužena za uređivanje županijskog stola. Na stolu su izloženi proizvodi zadruga Grada Zagreba, a tema je bila "Pod šestinskim kišobranom".

U Vikovcima nas je predstavila učenica Vita Ć.

Osim našeg županijskog stola, Grad Zagreb je predstavljalo još sedam učeničkih zadruga. Bila je to prilika za upoznavanje i druženje sa mladim zadrugarima iz cijele Hrvatske!


 

O Smotri možete pročitati i na stranici Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva.

Članak o Smotri poslali smo i na portal skole.hr

U svemu što se događalo možete pročitati u e-biltenu Smotre:

 

 


Projekt Internatioal Festivals and Festivities

Kratki ebook o našoj zadruzi za eTwinning projekt "International Festivals and Festivities":

 

Book titled 'Greetings from Zagreb,'Read this free book made on StoryJumper
Hrvatska varijanta stiže uskoro!

Projekt Internatioal Festivals and Festivities

Učenička zadruga se ove školske godine uključuje u eTwinning projekt kojega su tema sajmovi i festivali, a o tome svakako imamo što ispričatii našim partnerima iz drugih zemalja.


Međužupanijska suradnja zadruga Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba

Susret međužupanijske suradnje učeničkih zadruga Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba, održan je 20. listopada u Brestovcu Orehovičkom u OŠ Stjepana Radića. Više o ovom susretu pogledajte na stranici HUUZ-a.

Našu školu su predstavljale Violetta K., učenica sedmog razreda i voditeljica zadruge Oton Vlasta Kovačević Herzog.


Markov sajam

XV. smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba

15. Smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba, održana je 24. svibnja u OŠ Sesvetska Sopnica. Sudjelovalo je 37 učeničkih zadruga. Zadrugu Oton su predstavljale učenice Ivona I., Petra G. i Lara Š.


Školski sat: Europa

Emisiju Školski sat: Europa koja je bila na programu uživo na HTV2 u utorak 23. 5. 2017. s prilogom g. Ervina Bajuka o povezanosti izvannastavnih aktivnosti, zadruge i Erasmus plus projekta VEAC možete pogledati ovdje:

https://hrti.hrt.hr/video/show/3495812/skolski-sat-europa


Posjet Tavankutu

U Tavankutu kraj Subotice u Vojvodini, Srbija žive Bunjevački Hrvati.

Od 12.-14. 10. 2016 u OŠ Matija Gubec, Tavankut održan je Susret zadruga Republike Hrvatske.

 

"Bilo je to prekrasno iskustvo koje ću dugo pamtiti. Upoznali smo njihovu kulturu i način života. Bili smo na raznim radionicama, a najviše mi se svidjela radionica izrade ukrasa od slame. Razgledali smo Suboticu koja je jako lijepa. Upoznala sam puno novih prijatatelja koje ću, nadam se, ponovno vidjeti."

Petra G.

Izvješće i fotografije u subotica.info možete pronaći na linku.

 


Aktivnosti zadruge u školskoj godini 2015./2016.

Zadruga Oton je sudjelovala na zagrebačkoj županijskoj smotri, ove godine u OŠ Gračani. Iva, Ivona i Veronika su pokazale da se na njih zaista može računati.

U svibnju smo bili na Markovom sajmu. Kao i uvjek na Trgu, bilo nam je zanimljivo, a HUUZ je ove godine za nas pripremio kućice u kojima smo mogli predstaviti svoje proizvode.

 

 


vijesti

Zadruga
UZ OTON

  Godina osnutka:

  2007.

  Sekcije:

  Likovno-keramičarska

  Medijska

CMS za škole logo
Osnovna škola Otona Ivekovića Zagreb / Stjepana Pasanca b.b., HR-10090 Zagreb / os-oivekovica-zg.skole.hr / ured@os-oivekovica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju