preskoči na sadržaj

Osnovna škola Otona Ivekovića Zagreb

 > O školi  > Povijest
Povijest

Osnovna škola Otona Ivekovića

 

Naša škola počela je s radom u rujnu 1969. godine i uspješno djeluje već 47 godina. Namjenski je sagrađena da djeca  iz  južnog dijela Kustošije ne moraju prelaziti opasnu prugu na putu do stare škole.

Najprije se  zvala «Kustošija II», od sedamdesetih godina prošlog stoljeća «Mladen Iveković», a od 1991. g. nosi ime hrvatskog slikara Otona Ivekovića.

Škola je promijenila četiri  ravnatelja. Od 2000. godine  našu školu vodi  profesorica  Biserka Šćurić.

Od samog početka postojala je dvorana za tjelesni. Kasnije je  natkriven prolaz od škole do dvorane, koja je prije dvije godine obnovljena i namjenski preuređena. To su i zaslužile naše rukometne sekcije koje su oduvijek postizale vrhunske rezultate.

Školska knjižnica otvorena je  od  samih   početaka.

Informatička učionica formirana je  1989. godine. Bila je jedna od prvih specijaliziranih informatičkih učionica pri  osnovnim školama u Republici Hrvatskoj. To je omogućilo ubrzo i nastavu iz robotike iz koje naši učenici postižu  zavidne rezultate, kao i iz informatike.

U prosjeku imamo  450 učenika po školskoj godini. Pripadamo u srednje velike škole.Godišnje imamo 24 razreda, po tri paralelna razreda. Ove godine imamo i  tri razreda u boravku. Najviše učenika škola je imala u vrijeme Domovinskog rata kada smo prigrlili mnogu djecu iz prognaničkih obitelji.

U školi djeluju brojne sekcije. Izdvojili  bismo «Učeničku zadrugu  Oton» s likovnom i keramičkom grupom. Vrlo je uspješna u radu i pridonosi identitetu naše škole koja nosi ime velikog hrvatskog slikara.

2013. godine japanski princ i princeza Akishino posjetili su  našu školu kako bi izrazili zahvalnost za podršku koju smo pružili nakon tragedije 2011. Naša učenička zadruga „Oton“ vodila je tada realizaciju projekta  „Tisuću ždralova za Japan“ ali je u izradi ždralova sudjelovala cijela škola.

Do sada smo izdali dvije školske monografije, prvu 1999. godine , a drugu 2009.  U njima možete saznati mnogo o povijesti škole, kao i u starim brojevima školskog lista „Oton“, a ponajviše u školskoj spomenici.

Mnogo smo ulagali u modernizaciju i opremljenost škole. Od male i slabo opremljene škole s vremenom je nastala jedna od opremljenijih škola u gradu Zagrebu. U gotovo svakoj učionici je kompjutor, LCD projektor i klima uređaj, a imamo i nekoliko interaktivnih ploča.

Prošle godine je Grad Zagreb obnovio kompletnu stolariju, vanjske prozore na cijeloj školi.

 

   Ivekovic.pdf


CMS za škole logo
Osnovna škola Otona Ivekovića Zagreb / Stjepana Pasanca b.b., HR-10090 Zagreb / os-oivekovica-zg.skole.hr / ured@os-oivekovica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju